salutació

A mi m'agraden els dinosaures i la paleontologia, ( i també l'arqueologia ) .... i a tu?

dimecres, 17 d’abril del 2013

És una bona idea tornar un animal extingit a la vida?

La idea de tornar a la vida espècies extingides ha deixat de ser una fantasia. Els possibles candidats a la resurrecció podrien ser espècies que van desaparèixer fa pocs milers d'anys que encara puguin conservar fragments d'ADN. És clar, no es pot fer amb dinosaures, perquè es van extingir fa tant de temps que no es conserva l'ADN.

COM PODRIA SER EL PROCÉS DE CLONACIÓ?
Segons el genetista Goerge Church una manera de tornar a la vida al colom migratori és comparar l'ADN que es conserva amb el del colom, el seu parent més proper i identificar i sintetitzar les mutacions que distingeixen al colom migratori.
Més tard, canviar aquestes seqüències per les corresponents en cèl·lules mare de colom, per crear-ne de colom migratori i convertir-les en cèl·lules germinals (els futurs òvuls i espermatozoides) i inserir-les en òvuls de colom.
Els pollets que naixeran seran d'aquesta espècie, però produiran cèl·lules reproductores de colom migratori i quan aquests es reprodueixin, tindran pollets amb característiques de colom migratori.

ÉS UNA BONA IDEA?
Els possibles candidats a la resurrecció són aquells animals que es van extingir mentre l'Homo Sapiens es convertia en l'espècie dominant, per efecte de la caça, de la destrucció de l'ambient o les malalties.
Segons en Michael Archer: "Si parlem d'espècies que es van extingir per culpa nostra, llavors crec que és la nostra obligació intentar-ho". Però hi ha veus crítiques que senyalen que reviure espècies és com jugar a ser Déu i que encara hi ha milions d'espècies per descobrir, descriure i protegir.
Fins i tot si la resurrecció d'espècies extingides fos un èxit, quedarien problemes per resoldre. Els seus defensors tenen això en compte, i la majoria creu que serà precís resoldre'ls abans de seguir endavant qualsevol projecte.

L'any 2003, els científics van intentar clonar a l'herc Celia a partir de cèl·lules seves i de cabra domèstica. El clon va morir poc després de néixer. És la vegada en que els científics van a estar més a prop de la resurrecció d'espècies extingides.
  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada