salutació

A mi m'agraden els dinosaures i la paleontologia, ( i també l'arqueologia ) .... i a tu?

Museus

En aquesta pàgina hi ha informació sobre varis museus de paleontologia i arqueologia de Catalunya i els més importants d'Espanya i del món.


MUSEUS  DE CATALUNYA

Si t'interessa la Prehistòria, ets de Catalunya i vols veure restes antigues sense marxar del país, et recomano que visitis aquests museus que es troben arreu del territori català i també a la seva capital, Barcelona.

BARCELONA

A la capital catalana hi ha molts monuments històrics i museus interessants, entre els quals no poden faltar els de ciències naturals i arqueologia. Aquí us mostro els principals museus sobre aquests temes de la ciutat.
MUSEU BLAU DE CIÈNCIES NATURALS DE BARCELONA

Museu blau (logo).
Museu blau (foto).
Descripció: El Museu blau és el nou recinte del Museu de ciències naturals de Barcelona. Ocupa 9.000 metres quadrats distribuïts en dues plantes amb modernes instal·lacions. El centre del museu és l'exposició "Planeta Vida" i s'estructura en 3 àmbits: "La Biografia de la Terra", que explica l'evolució de la vida a través de les eres geològiques, "La Terra avui", que mostra com està estructurada la vida sobre la Terra i "Illes de Ciència", recintes independents que es troben al llarg de l'exposició i expliquen temes concrets de la natura.
Adreça: Plaça Leonardo da Vinci n. 4 i 5 (Barcelona).
Horari d'hivern: de dimarts a divendres: de 10 a 19 h. Dissabtes, diumenges i festius de 10 a 20 h.
Horari d'estiu: de dimarts a diumenge i festius: de 10 a 20 h.
Horari a partir de l'1 d'abril: de dimarts a divendres: de 10 a 19 h. Dissabtes, diumenges i festius de 10 a 20 h.
Preu: 6 euros l'entrada, 2,70 euros l'entrada reduïda i gratuïta als menors de 16 anys, els membres de l'ICOM i de l'Associació de Museòlegs de Catalunya, els guies turístics, els professors, els posseïdors de la targeta rosa gratuïta, les persones que disposin del passi metropolità d'acompanyant d'una persona amb discapacitat, els periodistes i els posseïdors de la targeta BCN card. 
COSMOCAIXA BARCELONA

Cosmocaixa Barcelona (logo).
Cosmocaixa Barcelona (foto).
Descripció: El Cosmocaixa Barcelona és el museu de la ciència de "l'Obra Social La Caixa" a la capital catalana. Consta de 5 espais permanents sobre diversos temes de la ciència: "El Mur Geològic" (Geologia), "El Bosc Inundat" (Biologia), "La Sala de la Matèria" (Ciència de la matèria, Biologia, Paleontologia i Arqueologia), "Planetari" (Astronomia) i "L'Estació Meterològica" (Meterologia). També consta de espais per a nens i una plaça.
Adreça: Carrer Isaac Newton n. 26 (Barcelona).
Horari: De dimarts a diumenge, de 10 a 20 h. Obert els dilluns festius, els de Pasqua, els de l'estiu i els de Nadal. Tancat els dies 25 de desembre, 1 de gener i 6 de gener.
Preu: 3 euros l'entrada (exposicions temporals incloses), 2 euros la tarifa reduïda (nens a partir de 7 anys, estudiants, joves, famílies nombroses i grups) i gratuït als nens de fins a 6 anys, jubilats i aturats.


MUSEU D'ARQUEOLOGIA DE CATALUNYA

MAC (logo).
MAC (foto).
Descripció: La seu del MAC a Barcelona mostra una col·lecció de restes arqueològiques ordenades a partir de criteris cronològics i geogràfics. Aquests vestigis ens fan viatjar fins als temps més antics de Catalunya, des de la Prehistòria fins a l'Edat Mitjana. A més, ofereix també una visió de diverses cultures de la resta de la Península i de la zona del Mediterrani. El museu està situat a l'antic Palau d'Arts Gràfiques, construït amb motiu de l'Exposició Universal del 1929.
Adreça: Passeig de Santa Madrona n. 39 i 41 (Barcelona).
Horari: De dimarts a dissabte de 9.30 a 19 h. Diumenges i festius de 10 a 14.30 h. Els dilluns, el 25 de desembre, el 26 de desembre i l'1 de gener tancat.
Preu: 3 euros (exposicions temporals incloses). 2,10 euros la tarifa reduïda. Gratuït per menors de 16, grups d'estudiants acompanyats de mestre, estudiants universitaris acreditats, membres del Club Super 3 acompanyats d'un adult i membres de l'ICOM, de la SCA i de l'AMC.
MUSEU D'HISTÒRIA DE CATALUNYA

Museu d'Història de Catalunya (logo).
Museu d'Història de Catalunya (foto).
Descripció: El Museu d'Història de Catalunya vol donar a conèixer els fets històrics i la vida quotidiana de la Història al país. L'exposició del museu està dividida en 8: la primera correspon a la Prehistòria i l'Edat Antiga, la segona i la tercera a l'Edat Mitjana, la quarta i la cinquena a l'Edat Moderna i principis de la Contemporània i la sisena, la setena i la vuitena al segle XX i el món actual. El museu està situat a l'antic Palau de Mar, que data de 1881.
Adreça: Plaça de Pau Vila n. 3 (Barcelona).
Horari: De dimarts a dissabte de 10 a 19 h. Dimecres de 10 a 20 h. Diumenges i festius de 10 a 14,30 h. Els dilluns no festius i el 25 de desembre, el 26 de desembre, l'1 de gener i el 6 de gener tancat.
Preu: Exposició permanent 4 euros la tarifa normal i 3 euros la tarifa reduïda. Exposicions temporals 3 euros la tarifa normal i 2 euros la tarifa reduïda. Visita combinada (visita tant a l'exposició permanent com de les temporals) 5 euros la tarifa normal i 4 euros la tarifa reduïda.
MUSEU EGIPCI DE BARCELONA

Museu Egipci de Barcelona (logo).
Museu Egipci de Barcelona (foto).
Descripció: El Museu Egipci de Barcelona és l'únic museu sobre aquesta antiga civilització del nord-est africà que hi ha a Espanya. Hi ha una col·lecció d'unes 1000 peces que ens apropen a la vida i als costums dels antics egipcis. El museu disposa d'unes instal·lacions de més de 2.000 metres quadrats distribuïts en 2 sales on hi ha l'exposició permanent, una altra per les exposicions temporals, les aules de formació i la biblioteca. També hi ha el servei de visites guiades i una botiga.
Adreça: Carrer València n. 284 (Barcelona).
Horari: De dilluns a dissabtes de 10 a 20 h. Diumenges de 10 a 14 h. El museu resta tancat de 14 a 16 hores del 8 de gener al 21 de juny i del 12 de setembre al 30 de novembre (excepte Setmana Santa i festius). També restarà tancat els dies 1 de gener, 6 de gener, 25 de desembre i 26 de desembre.
Preu: Entrada general 11 euros (exposicions temporals incloses). Entrada reduïda (8 euros) per estudiants, aturats, families nombroses i monoparentals, Carnet Jove, carnet docent, majors de 65 anys i infants d'entre 5 i 15 anys. Gratuït pels membres del Club d'Amics del Museu Egipci de Barcelona, nens menors de 5 anys, membres del Club Súper 3, membres de l'ICOM i hostes de Derby Hotels Collections.
A ALTRES PUNTS DE CATALUNYA

Alguns pobles i ciutats del territori de Catalunya tenen patrimoni paleontològic i arqueològic. Moltes vegades les restes trobades en els jaciments propers als municipis estan exposades en els museus locals. Aquí teniu alguns museus interessants de diferents localitats de les 4 províncies catalanes, entre ells hi ha seus del Museu d'Arqueologia de Catalunya i rutes arqueològiques organitzades per aquest.
MUSEU DE L'ICP

Museu de l'ICP (logo amb un Titanosaure).   
Museu de l'ICP (foto).
Descripció: El museu de l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont consta d'una exposició permanent a la planta baixa anomenada "Avui investigues tu" que permet conèixer com treballen els paleontòlegs. S'hi poden veure les reconstruccions d'animals trobats per l'equip. A la primera planta s'hi poden veure exposicions temporals. El museu organitza tallers escolars perquè els estudiants puguin aprendre sobre la paleontologia.
Adreça: Carrer Escola Industrial n. 23 (Sabadell, Vallès Occidental).
Horari: De dimarts a divendres de 10 a 14 h i de 17 a 20 h Dissabtes d'11 a 14 h i de 17 h a 20 h. Diumenges d'11 a 14 h. Dilluns i festius tancat.
Preu: 3 euros l'entrada general. Hi ha descomptes per a diferents col·lectius. El primer diumenge de cada mes l'entrada és gratuïta.
MUSEU LÍMIT K/T DE COLL DE NARGÓ

Museu límit k/t (logo).
Museu límit K/T (foto).
Descripció: Aquest museu mostra com eren els dinosaures del Pirineu català al Cretaci superior. També es pot veure una col·lecció de fòssils de animals marins del Mesozoic i mamífers del Cenozoic, un gegantesc crani de Tiranosaure i també la posta d'ous de Titanosaure més gran d'Europa. Per a completar la visita es pot anar al Mirador del Cretaci, un jaciment paleontològic obert al públic.
Adreça: Carrer de les Escoles s/n (Coll de Nargó, Alt Urgell).
Horari d'hivern: De dilluns a divendres tancat. Dissabtes d'11 a 13 h i de 17 a 19 h. Diumenges i festius d'11 a 13 h.
Horari d'estiu: De dilluns a dissabte d'11 a 13 h. i de 17 a 19 h. Diumenges i festius d'11 a 13 h.
Preu: 2,5 euros l'entrada. Gratuït per menors de 5 anys i membres del Club Super3. 2 euros per jubilats i 4 euros l'entrada combinada amb el Museu dels Raiers.
MUSEU DE LA CONCA DELLÀ

Museu de la Conca Dellà (logo).
Museu de la Conca Dellà (foto).
Descripció: El museu consta 3 plantes i un soterrani, que expliquen la història del Pallars Jussà. Al soterrani hi ha el celler, on s'explica la importància que ha tingut la vinya des de l'època dels romans. A la planta baixa, s'exposa les característiques culturals i naturals de la Conca Dellà. A la primera planta, viatgem en el temps fins a la ciutat romana d'Aeso (nom antic d'Isona). I per acabar, a la segona planta,  coneixerem els dinosaures del Cretaci superior de la Conca, com el Pararhabdodon Isonensis.
Adreça: Carrer Museu n. 4 (Isona, Pallars Jussà).
Horari d'hivern: De dimarts a dissabte: d'11 a 14 h i de 17 a 19 h. Diumenges: d'11 a 14 h. Obert els dilluns festius.
Horari d'estiu: D'11 a 14 h i de 17 a 19 h.
Horari de Setmana Santa: D'11 a 14 h i de 17 a 19 h. El Dilluns de Pasqua de 11 a 14 h.
Preu: 2,50 euros per adults i nens a partir de 8 anys. Gratuït per membres del Club Super3.
MUSEU MUNICIPAL D'ALCOVER

Museu municipal d'Alcover (portada del folletó informatiu).
Museu municipal d'Alcover (foto).
Descripció: El museu d'Alcover té per objectiu exposar i difondre la història del poble. El museu presenta una exposició permanent dedicada als fòssils del jaciment del Triàsic d'Alcover-Mont-ral, on també s'expliquen que són els fòssils Lagerstätten (un tipus de conservació que manté els fòssils amb l'esquelet articulat i amb teixits tous). A més, hi ha dues exposicions permanents : una dedicada a ca Batistó (edifici on s'ubica el museu) i a on s'explica la vida burgesa i els avenços de principis del segle XX, i l'altra dedicada al pintor local Anton Català.
Adreça: Carrer Costeta n. del 1 al 3. (Alcover, Alt Camp).
Horari: De dimarts a divendres: de 10 a 14 h. Dissabtes: d'11 a 14 h i de 18 a 20 h. Diumenges i festius: d'11 a 14 h.
Preu: 4 euros la tarifa general. 2 euros la tarifa reduïda per a jubilats i estudiants i 1 euro la tarifa reduïda per grups de mínim de 25 persones. Gratuït per a membres de l'ICOM i de l'AMC, carnet Jove, carnet docent i menors de 16 anys acompanyats.
COVES DE L'ESPLUGA

Coves de l'Espluga (logo).
Coves de l'Espluga (foto).
Descripció: La cova de Font Major, és una de les set més llargues del món formades en conglomerats i a  on queda ben palesa la identificació de l'activitat humana des de la Prehistòria. Una part de la cova està habilitada com a museu (l'únic en el món d'aquestes característiques) a on s'explica la vida i els costums de l'home primitiu, de la formació de la terra, del coneixement de les eines i dels oficis i de l'evolució de l'entorn. També és pot fer la "Ruta Aventura", a on el visitant pot desplaçar-se cap a les galeries més insòlites acompanyat de guies especialitzats.
Adreça: Avinguda Catalunya s/n (L'Espluga de Francolí, Conca de Barberà).
Horari: De dimarts a diumenge: de 10.30 a 13.30 i de 16.00 a 18.00 (dilluns tancat). De 10.30 a 13.30 h i de 16.00 a 19.00 h el juliol i l'agost. Tancat 25 de desembre, 26 de desembre, 1 de gener i 6 de gener i les tardes del 24 de desembre i el 31 de desembre.
Preu: 5,30 euros els adults i nens a partir de 12 anys i 3,50 euros els nens de 9 a 11 anys.
LA RUTA DE L'ART RUPESTRE

La ruta de l'art rupestre (logo).
Pintures dels Abrics de l''Ermita (Ulldecona),
un dels jaciments de la ruta.
Descripció: La Ruta de l'Art Rupestre està coordinada pel Museu Arqueologia Catalunya que pretén conservar, investigar i difondre una sèrie de conjunts d'art rupestre excepcionals de Catalunya, que van ser creats fa més de 8.000 anys i que la UNESCO va declarar Patrimoni Mundial. Està formada pels Centres d'Intrepretació d'Art Rupestre dels Abrics de l'Ermita (Ulldecona, Montsià) i de les Muntanyes de Padres (Montblanc, Conca de Barberà) i el jaciment de la Roca dels Moros (El Cogul, Les Garrigues).
Adreça: Carrera de Tortosa, Ermita de la Pietat d'Ulldecona (CIAR Abric de l'Ermita). Carrer Pedrera n. 2 de Montblanc (CIAR Muntanyes de Padres). Camí d'El Cogul a Albagés km. 1 del Cogul (Roca dels Moros).
Horari Abric I d'Ulldecona: De dimarts a dissabte: de 10 a 16.30 h. Diumenges: 10 h.
Horari: CIAR Ulldecona: De l'1 d'octubre al 30 de maig: de dijous a dissabte de 10 a 14 h i de 16 a 18 h i diumenges i festius de 10 a 14 h. De l'1 de juny al 31 de setembre: De dijous a dissabte: de 10 a 14 h i de 16.30 a 18.30 h i diumenges i festius de 10 a 14 h. (dilluns tancat).
Horari CIAR Montblanc: De dimarts a divendres: de 10 a 14 h i de 16 a 19 h. Dissabtes, diumenges i festius: visites concertades. Dilluns tancat excepte dies excepcionals.
Horari Roca dels Moros: De l'1 de juny al 30 de setembre: de 10 a 13.30 h i de 16 a 19.30 h. De l'1 d'octubre al 31 de maig: de 10 a 13.30 h i de 15 a 18 h. Diumenges i festius: de 10 a 13.30 h.
Preu CIAR Ulldecona: 3 euros la tarifa general, 2 per més de 10 persones. 2 euros la tarifa reduïda (nens de 7 a 14 anys i jubilats), 1,5 per més de 10 persones.
Preu CIAR Ulldecona + Abric I: 10 euros la tarifa general, 8 per més de 10 persones. 7 euros la tarifa reduïda (nens de 7 a 14 anys i jubilats), 5 per més de 10 persones.
Preu CIAR Montblanc: 2,90 euros la tarifa general, 2 euros la tarifa reduïda (majors de 65 anys, famílies nombroses, carnet d'estudiant i carnet jove). Gratuït per menors de 10 anys i socis del MCCB. 2,60 euros a partir de 20 persones.
PARC ARQUEOLÒGIC MINES DE GAVÀ

Parc Arqueològic Mines de Gavà (logo).
Parc Arqueològic Mines de Gavà (foto).
Descripció: El Parc Arqueològic Mines de Gavà vol donar a conèixer les mines més antigues d'Europa i les úniques a on s'extreia el mineral variscita que s'utilitzava per a confeccionar joies al Neolític. La visita comença amb un audiovisual sobre la variscita i després s'organitza en tres laboratoris: Medi natural, a on s'explica l'entorn natural durant la Prehistòria. Tecnologia, a on s'exposen una sèrie estris antics, entre els quals n'hi ha alguns que servien per a excavar a les mines.  L'ésser humà, on s'expliquen els costums dels  habitants primitius. Per acabar, es pot visitar la rèplica d'una mina.
Adreça: Carrer Jaume I n. 7 (Gavà, Baix Llobregat).
Horari d'hivern: De dilluns a divendres: de 10 a 18 h. Dissabtes: de 10 a 19 h. Diumenges i festius: de 10 a 14.30 h. Tancat l'1 i el 6 de gener, 25 i 26 de desembre.
Horari d'estiu: De dilluns a dissabte: de 10 a 19 h. Diumenges i festius: de 10 a 14.30 h. Tancat el 24 de juny.
Preu: 7,50 euros l'entrada general. Entrada familiar: 15,80 euros (2 adults i 1 infant), 17,60 euros (2 adults i 2 infants) i 19,40 euros (2 aults i 3 infants o més). Entrada per més de 20 persones: 5,80 euros. Entrada reduïda: 4 euros (persones majors de 65 anys, nens de 7 a 16 anys, estudiants, persones amb discapacitat  amb acompanyant, aturats, associació de Museòlegs de Catalunya i associació d'Amics del Museu de Gavà). Entrada bonificada: 6 euros (socis del RACC, del FNAC i del club TR3SC, Comunitat Universitària Universitat Pompeu Fabra i Carnet Jove). Entrada gratuïta (nens menors de 7 anys, membres ICOM, Club Súper 3 i Cavall fort). 
MUSEU D'ARQUEOLOGIA DE CATALUNYA A ULLASTRET


Foto del poblat del Puig de Sant Andreu.
Descripció: Aquesta seu del Museu d'Arqueologia de Catalunya es troba al poblat ibèric del Puig de Sant Andreu d'Ullastret, que és el més gran de Catalunya, i fins i tot és considera una ciutat. Va ser la capital de la tribu dels Indigets. La visita comprèn el jaciment del Puig de Sant Andreu i el Museu d'Ullastret, que explica la cultura ibèrica a través de les excavacions fetes als jaciments de la localitat.
Adreça: Afores s/n Puig de Sant Andreu (Ullastret, Baix Empordà).
Horari: de l'1 d'octubre al 31 de maig: De dimarts a diumenge: de 10 a 14 h i de 15 a 18 h. Dilluns tancat.
Horari: de l'1 de juny al 30 de setembre: De dimarts a diumenge: de 10 a 20 h. Dilluns tancat. Per Setmana Santa regeix l'horari d'estiu i està tancat el 1 i el 6 de gener i el 25 i el 26 de desembre.
Preu: Tarifa general: 2,30 euros. Grups de més de 20 persones: 1,80 euros per persona. Grups turístics: 1,20 euros per persona. Tarifa reduïda: 1,61 euros, per pensionistes, aturats, nois d'entre 16 i 18 anys, persones amb discapacitat superior al 33 %, titulars del carnet d'estudiant, carnet jove, carnet de família nombrosa i membres de famílies monoparentals. Tarifa gratuïta: menors de 16 anys, majors de 65, grups d'estudiants acompanyats d'un professor, membres del club Super3 acompanyats d'un adult, membres de l'ICOM, de la SCA i de l'AMC, i personal docent.
RUTA DELS IBERS

Ruta dels Ibers (logo).
Foto del jaciment de la Ciutadella de Calafell.
Descripció: La Ruta dels Ibers és una ruta coordinada pel MAC que vol donar a conèixer els principals jaciments ibèrics de Catalunya. Aquesta ruta està formada per 17 jaciments musealitzats dividits segons la tribu a la qual pertanyen. Hi ha 7 itineraris: Ausetans, Cessetans, Ilercavons, Ilergets, Indigets, Lacetans i Laietans.
Oficina d'Informació i Difusió de la Ruta dels Ibers: Seu del MAC a Barcelona (Passeig de Santa Madrona, Barcelona, Barcelonès). 
Adreça de la Ciutadella de Calafell: Carretera C-31, km 141 (Calafell, Baix Penedès). Per altres jaciments, podeu consultar al web http://www.mac.cat/Rutes/Ruta-dels-Ibers.
Horari de la Ciutadella de Calafell: De dimarts a diumenge de 10 a 14 h. Per altres jaciments, podeu consultar al web http://www.mac.cat/Rutes/Ruta-dels-Ibers.
Preu de la Ciutadella de Calafell: Entrada general: 4 euros. Entrada reduïda: 2 euros (estudiants, jubilats, nens a partir de 7 anys i grups de més de 15 persones). Entrada gratuïta per a empadronats a Calafell i nens menors de 6 anys. Per altres jaciments, podeu consultar al web http://www.mac.cat/Rutes/Ruta-dels-Ibers.
MUSEU D'ARQUEOLOGIA DE CATALUNYA A EMPÚRIES

Museu monogràfic d'Empúries.
Descripció: Empúries és l'únic jaciment de la Península Ibèrica on conviuen les restes d'una ciutat grega i una de romana i també és seu del MAC. Al jaciment es pot fer una visita tant a la ciutat grega com a la romana. A mig camí de l'itinerari es pot veure el Museu monogràfic d'Empúries, on es conserven els objectes descoberts durant les excavacions, com l'estàtua del déu de la medicina Esculapi o Asclepi d'Empúries.
Adreça: Carrer Puig i Cadafalch s/n (Empúries-l'Escala, L'Alt Empordà).
Horari de l'1 d'octubre al 14 de novembre i del 16 de febrer al 31 de maig: De 10 a 18 h.
Horari del 15 de novembre al 15 de febrer: De dimatrs a diumenge de 10 a 17 h.
Horari de l'1 de juny al 30 de setembre: De 10 a 20 h.
Setmana Santa els laborable de 10 a 19 h, i el diumenge i el dilluns de Pasqua de 10 a 20 hores. Tancat els dies 25 de desembre, de l'1 al 6 de gener i tots els dilluns fins al 16 de febrer.
Preu: 3 euros l'entrada general (inclou tant la visita al jaciment com al Museu). 2,10 euros l'entrada reduïda (pensionistes, aturats, nois entre 16 i 18 anys, persones discapacitades, carnet d'estudiant, carnet jove, carnet de família nombrosa i membres de famílies monoparentals). Gratuït per menors de 16 anys, majors de 65 anys, grups escolars amb professor, estudiants universitaris acreditats, membres del club Super 3 acompanyats d'un adult, membres de l'ICOM, de la SCA i de l'AMC, guies de Turisme de Catalunya i personal docent.
MUSEU NACIONAL ARQUEOLÒGIC DE TARRAGONA

MNAT (logo).
MNAT (foto).
Descripció: El MNAT és el museu arqueològic més antic de Catalunya i amb el temps ha esdevingut el centre més important per a la recuperació, conservació, investigació i difusió del patrimoni de la ciutat romana de Tàrraco, actual Tarragona. La planta subterrània tracta sobre la història de Tàrraco, la Muralla, l'epigrafia i les monedes. La planta baixa, sobre l'arquitectura romana i el mosaic. La primera, sobre la vida quotidiana i la relació Tàrraco-mar. I la segona, sobre l'escultura, les vil·les urbanes i la vil·la dels munts.
Adreça: Plaça del Rei n. 5 (Tarragona, Tarragonès).
Horari d'hivern, primavera i tardor: De dilluns a dissabte de 9.30 a 18 h. Diumenges i festius de 10 a 14 h.
Horari d'estiu: De dilluns a dissabte de 9.30 a 20.30 h. Diumenges i festius de 10 a 14 h.
Preu: 2,40 euros l'entrada general. 1,20 euros l'entrada reduïda (grups de més de 25 persones, carnet jove, carnet d'estudiant, carnet familiar i carnet de família monoparental. Gratuït per menors de 18 anys, majors de 65 anys, jubilats, aturats, grups escolars amb professor, grups d'estudiants universitaris acreditats amb professor, membres de l'ICOM i docents.
MUSEU D'ARQUEOLOGIA DE CATALUNYA A OLÈRDOLA

Església de Sant Miquel d'Olèrdola.
Descripció: Aquesta seu del MAC està en un lloc privilegiat perquè a la muntanya d'Olèrdola l'home a deixat la seva empremta des de l'Edat del Bronze. Allà es pot visitar un recinte arqueològic on es pot veure una muralla romana, una cisterna del mateix període, una àrea de premsat i un celler medieval, una casa ibèrica, cases i sitges medievals, una pedrera explotada durant mil·lennis, l'Església de Sant Miquel, la necròpolis de Sant Miquel, un castell medieval i una talaia romana. També hi ha el Centre d'Interpretació, que ocupa un edifici de nova planta.
Adreça: Castell d'Olèrdola (Olèrdola, Alt Penedès).
Horari: De dimarts a diumenge de 10 a 14 i de 15 a 20 h del 16 de març al 15 d'octubre. De dimarts a divendres de 10 a 14 h i de 15 a 18 h i dissabtes, diumenges i festius de 10 a 16 h del 16 d'octubre al 15 de març. Tancat els dilluns, el 25 i el 26 de desembre i l'1 de gener.
Preu: 2,30 euros l'entrada general (que inclou la visita tant al jaciment com al centre d'interpretació). 1,61 euros l'entrada reduïda (pensionistes, aturats, nois entre 16 i 18 anys, persones discapacitades, carnet d'estudiant, carnet jove, carnet de família nombrosa i membres de famílies monoparentals). Gratuït per menors de 16 anys, majors de 65 anys, grups escolars amb professor, estudiants universitaris acreditats, membres del club Super 3 acompanyats d'un adult, membres de l'ICOM, de la SCA i de l'AMC i personal docent.
MUSEU D'ARQUEOLOGIA DE CATALUNYA A GIRONA

Monestir de Sant Pere de Galligants.
Descripció: La seu del MAC a Girona, que es troba al monestir de Sant Pere de Galligants, custodia material arqueològic de diversos jaciments de les comarques de Girona que abasten des del Prehistòria fins a l'Edat Mitjana. La visita es distribueix en 7 àmbits: el primer sobre el Paleolític, el segon sobre el Neolític i l'Edat dels Metalls (primera part), el tercer hi ha la segona part de l'Edat dels Metalls i també sobre les colonitzacions mediterrànies, el quart sobre els ibers, el cinquè sobre la romanització, al sisè es poden veure peces romanes de gran format i al setè es pot veure el sepulcre de les estacions.
Adreça: Monestir de Sant Pere de Galligants, carrer de Santa Llúcia n. 8 (Girona, Gironès).
Horari de l'1 de juny al 30 de setembre: De dimarts a dissabte de 10.30 a 13.30 h i de 16 a 19 h. Diumenges i festius: de 10 a 14 h.
Horari de l'1 d'octubre al 31 de maig: De dimarts a dissabte de 10 a 14 h i de 16 a 18 h. Diumenges i festius de 10 a 14 h.
Tancat els dilluns, el 25 i el 26 de desembre i l'1 i 6 de gener.
Preu: 2,30 euros l'entrada general (grups de més de 20 persones: 1.80 euros per persona, grups turístics: 1,20 euros per persona). 1,61 euros l'entrada reduïda (pensionistes, aturats, nois entre 16 i 18 anys, persones discapacitades, carnet d'estudiant, carnet jove, carnet de família nombrosa i membres de famílies monoparentals). Gratuït per menors de 16 anys, majors de 65 anys, grups escolars amb professor, membres del club Super 3 acompanyats d'un adult, membres de l'ICOM, de la SCA i de l'AMC i personal docent.

2 comentaris:

  1. Hola Joel!
    Sóc la Montse Vallès. La meva més sincera enhorabona per aquest blog tan ben fet, documentat i actualitzat. Segueix així!

    ResponElimina