salutació

A mi m'agraden els dinosaures i la paleontologia, ( i també l'arqueologia ) .... i a tu?

Enllaços

En aquest pàgina hi trobareu varis enllaços de pàgines web amb temes relacionats amb la Paleontologia, l'Arqueologia, la Història i la Ciència en general en diferents llengües. Poden ser d'institucions de recerca, revistes tant especialitzades com generals, museus, programes de ràdio o investigadors en particular. Entre els seus continguts s'hi troben notícies, articles divulgatius, articles d'opinió, podcasts i jocs. Per a altres pàgines de Blogger, mireu la secció Blocs que segueixo que hi ha a cada pàgina. 

Aquesta és la web de l'ICP (Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont) de Sabadell. Aquí podeu trobar les notícies sobre els seus descobriments paleontològics.
Aquesta és la web de la Fundació Atapuerca, la fundació que s'ha fet sobre aquest important jaciment amb restes humanes, un més importants d'Espanya i Europa. Aquí també podeu trobar jocs.


http://www.atapuerca.org/


Aquí teniu la web de notícies paleontològiques de RTVE (Radio Televisió Espanyola). Aquí, com a l'ICP i a l'IPHES, us podeu informar de l'última hora en paleontologia. El dia 26 de novembre de 2012, vaig posar un exemple de notícies d'aquesta pàgina.

http://www.rtve.es/noticias/paleontologia/


Aquesta és el web de la revista Sàpiens, la revista d'història en català. Trobareu les últimes notícies sobre Arqueologia de diferents períodes de la història de la humanitat.
Si entreu en aquest enllaç, arribareu a la web en castellà de National Geographic, una revista sobre vida salvatge, gent, paisatges i paleontologia i arqueologia que es ven a diferents països del món i també a Espanya. Si vosaltres la col·leccioneu, ja teniu oportunitat d'entrar a la seva pàgina en espanyol.


http://www.nationalgeographic.com.es/


Si entreu a la web del MAC (Museu d'Arqueologia de Catalunya), podeu trobar informació sobre els seves seus, els jaciments on organitzen visites i les rutes que organitza. A més de les exposicions temporals, les activitats que es fan a les diverses seus, noticies i més coses.http://www.mac.cat/


En Darren Naish, de la Universitat de Southampton a Anglaterra, és un dels divulgadors de la Paleontologia més influents a nivell mundial. Al seu blog en anglès, Tetrapod Zoology, tracta sobre els aspectes tant tècnics com culturals dels mamífers, les aus, els rèptils i els amfibis; vius i extints tal com indica el seu lema.
Un altre personatge capdavanter en la divulgació anglòfona de la Paleontologia és el nord-americà Brian Switek. El seu portal Laelaps tracta sobre anatomia, evolució, biologia, ecologia i recepció cultural de qualsevol animal fòssil, destacat els rèptils i els mamífers. De fet, Laelaps és un dels noms que al llarg de la història ha rebut el Teròpode Dryptosaurus.

A les Portes de Troia és un programa de ràdio setmanal en català que explica sobre temes històrics, amb algun punt d'humor; el qual es sintonitza en vàries ràdios locals del Principat. En formen part en Sergio Rodríguez (llicenciat en Història), n'Alberto Reche (doctor en Història Medieval), n'Oliver Vergés (Màster en Ciències de l'Antiguitat i de l'Edat Mitjana) i n'Albert Sánchez Carmona (periodista).
Històries d'Europa és un portal format per varis historiadors i bloggers dels Països Catalans que tracta sobre fets concrets de la història, molts desconeguts per la majoria o amb el seu punt de curiositat, dels diferents països del subcontinent europeu. Els articles es classifiquen segons el país, l'etapa històrica i la temàtica. La pàgina inclou jocs per posar a provar els teus coneixements històrics.
Un altre portal en català sobre història humana és Ab Origine. Presenta articles sobre fets concrets en un repertori molt variat que inclou països i èpoques molt diferents. Els temes poden ser tractats dins d'un gran gresol de formats incloent entrevistes, debats entre editors i comparació entre varis personatges històrics. També es caracteritza per utilitzar l'humor mitjançant imatges antigues amb peus de fotos enginyosos.
La Ciencia y sus demonios és una pàgina regentada per varis científics espanyols dedicada a la divulgació de la Ciència en vàries de les seves facetes. Però destaca per ser la seva actitud combativa respecte a les pseudociències (creences disfressades de ciència) i al conflicte Ciència-Religió, temes tractats en bona part dels seus articles.
Paleorama en red és un diari digital en castellà dedicada a la divulgació de novetats sobre Arqueologia i Paleontologia, dedicant-se sobretot a la Paleoantropologia (estudi dels antics humans) i l'Arqueologia prehistòrica però amb algunes aproximacions a èpoques humanes posteriors i al temps geològic profund. S'organitza d'una forma semblant a un diari digital general en la forma de presentar el contingut.
Arqueotrip és un portal dedicat a la promoció del turisme arqueològic i cultural a l'Estat espanyol. Escriu recomanacions sobre varis jaciments arqueològics i museus de totes les comunitats autònomes i ofereix activitats en cada localitat seleccionada junt amb altres propostes relacionades amb l'entorn humà adjacent. El seu objectiu és el de fomentar l'arqueologia com a recurs cultural i el desenvolupament local.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada