salutació

A mi m'agraden els dinosaures i la paleontologia, ( i també l'arqueologia ) .... i a tu?

dijous, 16 de maig del 2013

Extinció d'herbívors del Carnià.

Al Triàsic Superior es van donar dues extincions. La primera fa 225 M.A., al Carnià. Llavors el clima es va tornar més sec i els rèptils herbívors primitius van desaparèixer i els van reemplaçar els dinosaures vegetarians, que es van adaptar al clima àrid.
L'època just abans d'aquesta extinció, va ser un temps de pluges tropicals. Falgueres, molses i falgueres amb llavors prosperaven en un món càlid i plujós. D'aquestes plantes s'alimentaven varies espècies de vegetarians. Però llavors les pluges van cessar i les selves van ser reemplaçades per deserts al tot el món.
A l'època següent, el Norià (215-203 M.A.), ja no existien les antigues plantes i, amb elles, els rèptils que depenien d'elles. Les coníferes i altres plantes de clima sec es van estendre per tot el Pangea i els dinosaures es van començar a alimentar d'elles. A molts llocs només plovia una vegada a l'any. Quan una pluja torrencial inundava el terra i l'aigua baixava furiosament per les torrenteres.


Exaeretodon. Entre els rèptils vegetarians que es van extingir van ser els Rincosaures, els Dicinodonts i els Cinodonts herbívors, com aquest. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada