salutació

A mi m'agraden els dinosaures i la paleontologia, ( i també l'arqueologia ) .... i a tu?

dissabte, 22 de març del 2014

Anzu wiliei, l'Oviraptorosaure més gran del continent americà.

Paleontòlegs de la Universitat d'Utah i del Museu Carnegie d'Història Natural de Pittsburgh, tots dos als E.E.U.U., van trobar al 19 de març les restes d'un Oviraptorosaure de fins a 3,35 m de llargada i uns 225 kg de pes als jaciments de Hell Creek als estats de Dakota del Nord i Dakota del Sud que va viure fa 66 M.A.
Els experts li han posat el nom d'Anzu wiliei. Anzu és el nom d'un dimoni amb forma d'ocell de la mitologia mesopotàmica i wiliei va dedicat a en Wylie, un nen molt aficionat als dinosaures i nét d'un membre de la junta del Museu de Pittsburgh. En to burleta, l'han anomenat el pollet de l'infern, ja que segons un dels paleontòlegs d'Utah "podia espantar a qualsevol que es trobés pel camí".
L'Anzu formava part de la família dels Oviraptorosaures, un grup de Teròpodes majoritàriament asiàtic però que també va viure a Amèrica del Nord. La seva espècie principal és l'Oviraptor d'Àsia Central. L'Anzu és el membre més gran d'aquesta família trobat al continent americà. Els científics creuen que era omnívor i que menjava plantes, animals petits i ous d'altres dinosaures.

Font: La Tercera.


Foto amb les restes de l'Anzu i la seva ubicació en una possible reconstrucció del seu esquelet complet.

Reconstrucció de l'Anzu amb plomes i envoltat de vegetació tropical.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada