salutació

A mi m'agraden els dinosaures i la paleontologia, ( i també l'arqueologia ) .... i a tu?

diumenge, 2 de març del 2014

Es reobre la cova d'Altamira.

Després de 12 anys, es torna a obrir al públic la cova d'Altamira (Cantàbria), considerada "la Capella Sixtina de l'art paleolític". Cada setmana, seran triades a l'atzar, cinc persones que podran veure en primera persona durant 37 minuts les pintures rupestres policromes més famoses del món.

Porta de la cova d'Altamira.
Font: El Diario Montañés.

MÉS NOTÍCIES:

A partir del diumenge 2 de març, després del parèntesi hivernal, tornen les visites guiades al conjunt de pintures rupestres de Montblanc, declarades Patrimoni Mundial de la Humanitat per la UNESCO. Abans de poder-les visitar, s'haurà de fer una reserva prèvia a l'Oficina de Turisme de Montblanc. Les visites guiades es faran el primer diumenge de cada mes i seran de quatre hores de durada.

Foto de l'edició de l'any passat de les visites guiades al conjunt de pintures rupestres de Montblanc.
Font: IPHES.

Ramon Viñas publica el seu nou llibre La cueva pintada. Proceso evolutivo de un centro ceremonial, Sierra de San Francisco, Baja California Sur, México, que, com indica el seu nom, tracta sobre el conjunt rupestre de Cueva Pintada, situat a l'estat mexicà de la Baixa Califòrnia Sud i un dels exponents més significatius de l'art rupestre al continent americà. Ramon Viñas va presentar el llibre el dimecres 19 de febrer al Consolat de Mèxic a Barcelona. L'obra és fruit de la tesi doctoral d'aquest arqueòleg expert en art rupestre de l'IPHES. El llibre està editat dins de la col·lecció Monografies del Seminari d'Estudis i Recerques Prehistòriques de la Universitat de Barcelona (SERP).

Portada del llibre de Ramon Viñas.
Font: IPHES  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada