salutació

A mi m'agraden els dinosaures i la paleontologia, ( i també l'arqueologia ) .... i a tu?

dilluns, 14 d’abril del 2014

Es documenta l'ocupació humana més antiga d'Escòcia.

Unes eines 5.000 lítiques trobades a prop del municipi escocès de Howburn entre 2005 i 2009 han estat datades en 14.000 anys. Aquests utensilis de sílex són semblants als trobats al nort d'Alemanya i al sud de Dinamarca, el que indica que podien haver travessat el Mar del Nord, que durant el Plistocè Final era una extensió de tundra, perseguint ramats de grans mamífers. Fa 14.000 anys hi va haver una petita millora del clima que va permetre la població de les Illes Britàniques. La glaciació va tornar ara fa 13.000 anys i Escòcia va quedar deshabitada durant 1.000 anys, fins que van aparèixer noves tribus amb una tecnologia diferent.

Algunes de les eines descobertes a Howburn.
 Font: Paleorama.

MÉS NOTÍCIES

Arqueòlegs serbis bategen com a Vika un Mamut meridional (Mammuthus meridionalis) descobert fa cinc anys en una mina de carbó de Sèrbia i que aquest divendres les autoritats l'han portat a un lloc més segur pel seu estudi. En Vika feia quatre metres d'alçada, cinc de llargada i un pes de 10 tones. No és el primer Mamut trobat en aquest país dels Balcans, el 2012 es van trobar uns altres cinc esquelets a la mateixa mina i el 1996 es va recuperar un altre exemplar de fa 500.000 anys. S'ha hagut d'utilitzar una maquinària molt específica per poder transportar en Vika.

Font: Pileta de Prehistoria.


Un grup d'investigadors va trobar al muncipi de San Juan Raya, a l'estat mexicà de Puebla, unes 174 petjades de rèptils del Cretaci inferior, de fa uns 110 M.A., de les quals 41 són de Pterosaures. Els paleontòlegs que les van trobar en van fer rèpliques amb plastilina d'escultor.

Font: Fundación para el estudio de los dinosaurios de Castilla y León.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada