salutació

A mi m'agraden els dinosaures i la paleontologia, ( i també l'arqueologia ) .... i a tu?

dilluns, 18 de febrer del 2013

L'era Mesozoica.

L'era Mesozoica és la segona era geològica de l'eó Fanerozoic. Va començar fa 248 M.A., després de l'extinció del límit P-T (Permià-Triàsic) i va acabar amb una altra extinció massiva, la del límit K-T (Cretaci-Terciari) fa 65 M.A. Es divideix en Triàsic, Juràssic i Cretaci i s'anomena també "l'era dels rèptils", ja que els rèptils, en especial els dinosaures, van ser la forma de vida dominant.

LA VIDA AL LLARG DEL MESOZOIC

Triàsic: A principis del Triàsic la vida es va recuperar lentament de l'extinció permiana. Els Arcosaures van substituir als Sinàpsids supervivents i evolucionen els primers dinosaures, mamífers, Pterosaures i rèptils marins. 
Juràssic: Durant el Juràssic els dinosaures es van convertir en els animals dominants i es van fer encara més grans i es van diversificar encara més. També van evolucionar els primers ocells i els Plesiosaures van ser els majors depredadors del mars.
Cretaci: Al Cretaci inferior van aparèixer les primeres plantes amb flors que van començar a estendre's per la Terra i dominar les altres plantes. També els Ornitòpodes i els Anquilosaures van començar a substituir als Sauròpodes i els Estegosaures. A més, van aparèixer les serps i els Mosasaures es van convertir en els depredadors dominants del mar.

PALEOGRAFIA AL LLARG DEL MESOZOIC

Triàsic: Durant aquest període, totes les masses terrestres estaven unides en l'únic supercontinent, Pangea. Tota la resta del globus terrestre era un gran oceà anomenat Pantalassa.
Juràssic: Pangea es va començar a dividir en 2 supercontinents: Laurasia i Godwana. El nivell del mar va pujar i moltes parts dels continents estaven inundades per ell.
Cretaci: Durant aquest període els continents Laurasia i Godwana van començar a dividir-se en els continents actuals (Àmerica del Nord, Europa i Àsia a Laurasia i Àmerica del Sud, Àfrica, Índia, Austràlia i Antàrtida a Godwana). També es va començar a eixamplar l'oceà Atlàntic.



      

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada