salutació

A mi m'agraden els dinosaures i la paleontologia, ( i també l'arqueologia ) .... i a tu?

diumenge, 24 de febrer del 2013

Últimes notícies sobre la investigació dels Neandertals.

Un equip internacional d'investigadors va fer el mètode de datació per radiocarboni i el protocol de ultrafiltració per investigar l'edat de l'ocupació Neandertal dels jaciments de Jarama VI (Guadalajara) i Zafarraya (Màlaga), considerats 2 dels últims refugis dels Neandertals a la Península Ibèrica.
Amb aquest nou mètode de datació, els científics asseguren que la ocupació Neandertal del centre i el sud de la Península va durar fins fa 45.000 anys i no fins fa 30.000 anys, com es pensava fins ara. Això també comporta que els Neandertals no van conviure amb els Cromanyons (Homo Sapiens) al territori de l'actual Espanya.

MÉS NOTÍCIES

1: A Gibraltar s'han trobat marques d'eines fetes per Neandertals en fòssils d'ales, el que demostra que aquests antics Homínids es vestien amb plomes com avui encara ho fan les tribus indígenes de les zones tropicals.
2: S'ha descobert un esquelet de dinosaure de 2.600 kg en un penya-segat s prop de la platja de Ñora a Astúries. L'han tingut que traslladar en helicòpter.
  
Aquest podria ser l'aspecte del Neandertal cobert de plomes.


També, fa uns quants mesos, es va trobar a Castelldefels un esquelet d'elefant de fa 100.000 anys que podria ser semblant a aquest Mamut del Parc de la Ciutadella (Barcelona).

Les notícies han estat extretes de la pàgina de paleontologia de RTVE i la de l'elefant, de la revista Sàpiens.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada