salutació

A mi m'agraden els dinosaures i la paleontologia, ( i també l'arqueologia ) .... i a tu?

dimecres, 6 de març del 2013

ÚLTIMA HORA EN PALEONTOLOGIA: Noves restes del carnívor Albanosmilus

Investigadors de l'ICP publiquen avui, dimecres dia 6 de març del 2013, al Journal of Systematic Paleontology la troballa de noves restes del Barbourofèlid Albanosmilus jourdani: un carni complet, una calota i algunes mandíbules procedents dels jaciments dels Hostalets de Pierola i de Terrassa. Aquests fòssils, juntament amb altres que ja es coneixen al Vallès-Penedès, permeten confirmar que aquesta espècie correspon al gènere Albanosmilus i no al Sansanosmilus com es pensava fins ara. L'estudi, mostra també que el gènere Barbourofelis hauria aparegut a Amèrica del Nord durant el Miocè mitjà i l'Albanosmilus hagués emigrat des d'Euràsia fins al Nou Món.

Reconstrucció del Albanosmilus. Els Barbourofèlids eren un grup de carnívors parents llunyans dels fèlids actuals. Van aparèixer a l'Àfrica fa 20 M.A. i més tard es van diversificar per Euràsia i Amèrica del Nord. La majoria de les espècies es van extingir quan van aparèixer els veritables tigres de dents de sabre.
Més notícies:
1: Una dent de llet fòssil humana descoberta a Orce (Granada) el 2002 ha estat datada en 1,4 M.A. Això vol dir que es converteix en la resta humana més antiga d'Europa Occidental, més antiga que la mandíbula trobada "La Sima del Elefante" a Atapuerca i que l'arribada de les primeres poblacions d'Homínids al continent es va produir, almenys, uns 200.000 anys abans del que es coneixia.
2: El dimarts 26 de febrer es va parlar al programa Evoluciona de Tarragona Ràdio sobre l'important col·lecció de fòssils de fauna de fa 3,1 M.A. trobats durant 10 anys al jaciment del Camp dels Ninots a Caldes de Malavella (comarca de la Selva).
3: Investigadors de l'ICP i de les universitats de Saragossa, UAB (Universitat Autònoma de Barcelona), Manchester i Liverpool van publicar el 25 de febrer un treball que confirma que els Titanosaures que van viure a Fumanya durant el Cretaci Superior, caminaven de la mateixa manera, encara que algun fos més petit que l'altre.
  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada