salutació

A mi m'agraden els dinosaures i la paleontologia, ( i també l'arqueologia ) .... i a tu?

dilluns, 4 de març del 2013

La vida al Triàsic: la vida marina.

Els mars del Triàsic eren càlids i poc profunds, excepte les zones molt allunyades de la riba del Pantalassa, on s'han conservat poques roques i pocs fòssils. Als jaciments rics en fòssils s'han trobat en gran quantitat closques de moltes espècies de bivalves, cargols marins i Ammonits, prova que eren molt comuns en els mars d'aquella època. També els coralls van construir nombrosos esculls durant aquell període.
Al Triàsic, un grup de rèptils anomenats Sauropterigis se'n va anar a l'aigua. Entre ells hi havia el Notosaure, els Plesiosaures i els Placodonts. També cal destacar els Ictiosaures, que estaven més adaptats a aquest medi i tenien cos de peix. El Shonisaurus, (un Ictiosarure), amb 10 m de longitud, va ser l'animal més gran dels mars del Triàsic final. Un altre rèptil aquàtic d'aquell període era el Tanystropheus.

A més de desenvolupar un cos adaptat a la natació, els Ictiosaures també parien cries vives, com els mamífers. Cosa molt estranya en els rèptils.

Esquelet de Tranystropheus. S'han trobat molts fòssils d'aquest monstre de coll llarg al Monte San Giorgio (Suïssa). El Tranystropheus és un Prolacertiforme, un grup a on s'hi troben principalment espècies arborícoles.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada