salutació

A mi m'agraden els dinosaures i la paleontologia, ( i també l'arqueologia ) .... i a tu?

dilluns, 11 de març del 2013

La vida al Triàsic: la vegetació.

La vegetació del Triàsic era molt diferent de l'actual. Les falgueres i les falgueres amb llavors dominaven el sotabosc. Els arbres més comuns eren les ciques semblants a palmeres, diverses espècies de coníferes i ginkgos. Aquests tipus de plantes han sobreviscut fins a l'actualitat- encara que les coníferes són encara comuns i les ciques i els ginkgos són rars- i formen part del grup de les Gimnospermes.

Hi ha una planta del Triàsic, anomenada Sanmiguelia, que s'assembla extraordinàriament a una palmera (és a dir, una Angiosperma primitiva). Per la seva semblança, alguns experts creuen que les plantes amb flor van aparèixer en aquest període i no al Cretaci, com creu la majoria.

Al Bosc Petrificat d'Arizona (E.E.U.U.) hi ha fòssils de troncs que conserven tot el detall intern de la fusta. Els teixits llenyosos van ser reemplaçats per minerals pels quals s'aprecia amb claredat l'estructura l'estructura original.  

Les falgueres van molt comunes durant el Mesozoic. Algunes espècies d'aquella època feien fins a 20 m. I de falgueres tan altes encara n'existeixen!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada